Yhteystiedot

Yhteystiedot

OLLILAN TUPA

Mattisenlahdentie 37

80400 Ylämylly FINLAND

Kysyttävää? Ota yhteyttä alla olevalla

lomakkeella, lähetä sähköpostia

[email protected]

tai soita

+358 (0)500 176 260 Kari

+358(0)50 3042607 Anne

Yhteystiedot
Yhteystiedot

Kari, Ollilan isäntä

Olen ”monialayrittäjä”, rakentaja, kalastaja, marjastaja,”kupilkan isä”, kanan kasvattaja, lammaspaimen, rakennusvalvoja, konsultti, Ollilan isäntä , yhden vaimon mies ja kahden tytön isä.

Koko elämäni ajan olen kalastanut vuoden ympäri ja rakentanut. Vesillä koen eläväni ja olevani vapaa ja siellä myös lukuisat uudet ideat ovat saaneet alkunsa. Rakentaminen on myös kuulunut elämääni jo pienestä pojasta lähtien, isäni mukana rakensin kesämökkiä jo kolmen vanhana ja siitä se on jatkunut näihin päiviin.

Valmistuin rakennusmestariksi Joensuun Teknillisestä oppilaitoksesta v. 86 ja sen jälkeen työskentelin useissa paikallisissa rakennusliikkeissä. Ensimmäisen rakennusfirman perustin v. 87, mutta sen toiminta loppui 90-luvun lamaan. Intohimo rakentamiseen ja yrittämiseen säilyi ja v. 94 perusti n Joensuu Meskari Oy:n , jonka päätoimialana oli rakentaminen, rakennusvalvonta ja konsultointi. Terveydellisistä syistä jouduin vähentämään rakentamista ja laajensin toimintaa muoviteollisuuteen, hammashuollon tuotteiden valmistukseen ja myyntiin.


Kiinnostus uuteen luonnonkuitukomposiittiin synnytti uuden idean. Ideaa kehiteltiin ja muokattiin ja lopulta monien vaiheiden jälkeen ideasta syntyi uusi tuote. Kupilka-eräjuoma-astia esiteltiin ensimmäisenä Pielisen erämessuilla v. 2003. Vuodet 2003-2014 elin Kupilkalle. Kupilka-tuoteperhe kasvoi monilla uusilla tuotteilla. Aika oli mielenkiintoista, se vei minut lukuisille messuille ympäri maailmaa, ekologinen luonnonkuitukomposiitti ja Kupilka-tuotteet kiinnostivat ihmisiä. Kupilka sai monia kunniamainintoja ja huomioita messuilla. Kysyntä kasvoi kasvamistaan ja valmistusresurssit alkoivat olla tiensä päässä. Oli aika miettiä Kupilkan tulevaisuutta.

Palaset loksahtivat kohdalleen v. 2014, kun Kupilka-tuotteiden valmistus siirtyi Plasthill Oy:lle Kontiolahden Pyytivaaraan. Kun oli taas enemmän aikaa ideointiin, syntyi ajatus Ollilan tuvasta. Ollilan-tila on vaimoni lapsuuden kotipaikka ja hän on jo neljättä sukupolvea Ollilan Karttusia. Vuoden remontoinnin jälkeen vanha hirsitupa majoitustiloineen oli valmis ja avajaisia vietettiin tammikuussa 2017.

Luonto- ja kalaretket opastaa Kari ”Kupilka” Kuisma, yrittäjä, monitoimimies, kaikessa mukana 7/24.

Kari, Ollilan isäntä
Kari, Ollilan isäntä

Ollilan Anne

Olen käsityöläisyrittäjä,” matontekijä” Joensuun kupeesta Ylämyllytä, Mattisenlahden kylästä. Aloitin puuvillamattojen suunnittelun ja kutomisen v. 1987 eli vuosia käsityöläisenä on takana jo lähes 40.

Valmistan pääasiassa mattoja, mutta olen tehnyt myös seinätekstiilejä ja näpertelen ”terapiatyönä” myös korvakoruja ja kaikkea muuta pientä ja kaunista. Rakastan värejä ja se näkyy myös tuotteissani. Luonto inspiroi mitä runsaimmalla ja kauneimmalla värimaailmalla. Elän väreistä ja väreissä. Toiveeni on, että ihmiset uskaltaisivat käyttää rohkeammin värejä sisustuksessa. Vuoden pimeimpinä aikoina värit tuovat iloa ja valoa elämään.

Mattomallistostani löytyy niin design-mattoja kuin perinteisiä raitamattojakin, on monivärisiä sekä yksivärisiä, leveitä ja kapeita, lyhyitä ja pitkiä, jokaiselle tarpeen mukaan. Suunnittelen mattoja myös asiakkaiden väritoiveiden pohjalta. Panostan asikaslähtöiseen palveluun. Arvostan laadukasta kotimaista käsityötä ja valmistan matot alusta loppuun itse. Puuvillamattoni ovat Avainlippu-tuotteita.

Ylioppilaaksi kirjoittamisen jälkeen kävin Joensuussa Käsi- ja Taideteollisen oppilaitoksen kudontalinjan. Jatko-opinnot suoritin Heinolan Käsi- ja Taideteollisessa oppilaitoksessa, siellä kävin käsi- ja taideteollisuusalan yrittäjäkurssin.
Suoraan koulunpenkiltä, hullunrohkeana ja innokkaana nuorena aloitin yrittäjätaipaleeni.

Olen osallistunut matoillani muutamiin yhteisnäyttelyihin ja olin mukana, kun Pohjois-Karjala esittäytyi Pariisissa v.-93.
Vuonna 2004 voitin NAPPULA-lastenhuoneenmatollani Vuoden Matto kutsukilpailun, jonka järjestivät MerkkiMatot ja Kotivinkki-lehti.

Vuonna 2007 ”Astetta lähempänä” seinätekstiillinäyttely Joensuussa / Joelin Kirja ja Taide

Kesällä 2017 ja 2018 ”Paluu Juurille” matto-ja seinätekstiilinäyttely / Ollilan aitta

Mattojani myydään alan erikoisliikkeissä ympäri Suomen ja nyt myös netollila-verkkokaupassa.

Ollilan Anne
Ollilan Anne

Inka

Olen muusikko ja eräopas. Luovuus ja luonto ovat iso osa elämääni.

Olen pienestä asti harrastanut musiikkia ja lukion jälkeen opiskelin siitä ammatin. Joensuun konservatorio tarjosi huikean opiskelutaipaleen niin klassisen kuin pop/jazz musiikin saralla. "Pääinstrumenttejani" ovat poikkihuilu sekä laulu. Oman musiikin kirjoittamisen ja soitonopettamisen lisäksi keikkailen myös kitaran kanssa. Minulta voi tilata musiikkiesityksiä kaikenlaisiin juhliin ja tilaisuuksiin.

2022 kaipasin elämääni muutosta ja opiskelin eräoppaaksi Niittylahdessa. Vuosi eräopaskoulussa oli ikimuistoinen ja antoisa. Ääriolosuhteet, tiivis luokkayhteisö ja intensiivinen opiskelu mahdollistivat henkistä ja fyysistä kasvua. Vuosi Niittylahdessa sisälsi mm. vaelluksia, koskia, kallioita ja pakkasta. Erityisesti suhteeni melontaan ja kanoottiin syveni ja päädyin suorittamaan melontaohjaajan ja kumilauttakipparin koulutuksen. Nykyään ohjaan pieniä melontaretkiä, joissa perehdytään melonnan perustekniikoihin ja nautitaan rauhoittavasta luonnosta vesillä.

Koen, että kun taide ja luonto ovat tasapainossa elämässäni, voin hyvin. Kaikenlainen käsityö ja luovuus ovat isossa osassa arkeani. Vaikka haaveilen suurista seikkailuista Camino de Santiagosta Annapurnaan, niin iloitsen paljon hyvin pienistä seikkailuista, kuten uimaretkistä lähirannalle ja aamukahveista omalla pihalla. Luovuus arjessa inspiroi.

Musiikki- ja eräopaspalvelukyselyt: [email protected]

Täältä voi seurata seikkailujani: https://www.instagram.com/inkaliinafairy/

Inka
Inka
Yhteystiedot

Ollilan tupa sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Liperin Mattisenlahdessa. Pärnävaaran urheilukeskukseen on matkaa 7 km, Joensuuhun 18 km ja lentoasemalle vain 10 km.